Slick living at homePublished on April 3, 2013

Share
  • Warren in the bright, spacious main floor office

  • Kitchen design by Tanner Vine from 2Go custom kitchens

  • The dining room offers relaxed elegance with a table built by Warren and dramatic light fixtures from Architectural Antique Warehouse

  • A moveable wall from reclaimed wood, found under the walls of the original structure was built and designed by ReNew Homes, white Legacy Leather sectional

Warren Newberry, owner of ReNew Homes, knows what his clients are dealing with when they undergo the renovation process. He and his wife Kellie Major, who are the parents of two young children, work together and have recently undergone a substantial renovation. As a decorator, Kellie can relate well with their clients. Less than two years ago, the couple transformed a rundown Glebe area house into a spectacular spacious family home. Working with architect Sam Cox, they created a slick space with the warmth of practical family living.

THINKING AHEAD

During the renovation process, Warren considered the diversity of the space and the need to meet the demands of a growing family, and even considered re-sale potential. Both the main floor office and the upstairs family room can easily convert into bedrooms.

"No matter what your circumstances, you always need to keep an eye for resale," advises Warren. He tells his clients that a major renovation is a significant investment and they should be aware of what the market will support, being careful not to over-customize. "Keep possibilities open by creating flexible spaces. What is a home office for you now, may be a buyer's needed third bedroom."

HARMONY

It's not always easy to achieve a chic uptown look while maintaining functional space for a family of four, along with a couple of dogs, but Warren and Kellie managed it successfully. The European-style kitchen/dining room combination at the front of the house incorporates wood, steel and glass with a slick vibe that flows to the back where the home office is located. Well-thought out space also runs up the contemporary staircase to the upstairs family room and bedrooms. A soothing colour scheme is offset with accent walls in strong muted tones to create a perfect balance of easy living within a sophisticated urban space.

Contact Warren at renewhomes.ca




Sign up for our Newsletter
Subscribe to theMagazine

Subscribe to Ottawa at Home for only $25.00 + hst per year. Click to Subscribe.